به نظر مي رسد که رشد جنسي بچه ها، از نظر والدين نوزادان و کودکان دوره اي باشد که در مراحل بعدي زندگي آنها به وجود مي آيد. ولي در حقيقت، رشد جنسي کودکان در سالهاي اوليه زندگي شروع مي شود. نوزادان، کودکان، پيش دبستاني ها و کودکان جوان در سن مدرسه، شالوده رشد هيجاني و فيزيکي را همزمان با رشد به صورت هاي نامحسوس ايجاد مي کنند.


 


همزمان با دست يابي به نقاط عطف مهم فيزيکي و هيجاني، مانند آموختن راه رفتن و يا شناخت پدر و مادر، کودکان به نقاط عطف مهم مي رسند مانند چگونگي بازشناسي، تجربه و احساس کردن بدن خود و چگونگي شکل دهي دلبستگي به ديگران. دلبستگي در سال هاي اوليه زندگي شکل مي گيرد و به مراحل صميميت و پيوستگي با ديگران در آينده کمک مي کند.


 


با شناخت نحوه رشد و يادگيري کودکتان، شما مي توانيد نقش مهمي را درپرورش سالم هيجاني و فيزيکي ايفا کنيد.


 


نوزادان و کودکان


وابستگي هاي عاطفي و اوليه بدن در کنار والدين و از طريق ارتباط فيزيکي شکل گرفته که عشق آنها را بيان مي کند. نگهداري و لمس شدن، بوسيده شدن و در آغوش قرار گرفتن به کودکان کمک مي کند تا احساس راحتي کنند و همراه با دوست داشته شدن، احساس فيزيکي مثبتي را تجربه مي کنند.


 


نوع منحصر بفرد صميميت فيزيکي و دلبستگي هيجاني ما بين کودکان و والدين، مي تواند اولين عامل براي شکل گيري زمينه هاي عاطفي و صميمي فيزيکي پخته در اينده باشد که در مراحل بعدي، به عنوان بخشي از بلوغ جنسي پخته در اينده مي باشد.


 


بدن من. بيشتر والدين نگراني هاي مربوط به کودکان خود را با دکتر خودشان در ميان مي گذارند با موضوعاتي نظير اينکه نوزادان آلت تناسلي خود را در طول عوض کردن پوشاک لمس مي کنند يا داراي حالت نعوظ زيادي هستند. به انها اطمينان داده يمشود که اين رفتارهاي کاملا عادي مي باشد و گفته مي شود که اکتشاف کردن بدن، حتي در ميان بچه هاي جوان تر هم يک امر عادي مي باشد و بيشر کودکان، به خصوص نوجوانان، از شدن خوششان مي آيد.


 


واکنشي که شما نشان مي دهيد – صداي شما، کلماتي که استفاده مي کنيد و حالت صورت شما – يکي از اولين درس هاي بچه شما در زمينه مسائل جنسي مي باشد. با عدم واکنش عصبي و غافل گير کننده، يا عدم استفاده از کلمات ناپسند، به کودک خود آموزش مي دهيد که اين کنجکاوي در مورد بدن ، يک بخش نرمالي از زندگي مي باشد.


 


آگاهي جنسي. در سنين 2 يا 3 سالگي، حس مونث يا مذکر بودن کودک شروع به رشد مي کند. اين آگاهي، هويت جنسي ناميده مي شود. کودکان در اين سن، شروع به شناختن تفاوت ما بين پسر ها و دختر ها مي کنند و مي توانند خودشان را به عنوان يک پسر يا يک دختر، شناسايي کنند. برخي از افراد معتقدند که هويت جنسي به صورت زيست شناختي تعيين مي شود و برخي بر اين باورند که اين امر در نتيجه محيطي که کودک در آن قرار گرفته است، تشکيل مي شود. به احتمال زياد، اين امر در نتيجه ترکيب دو مورد ياد شده حاصل مي شود. کودکان در اين سن، خودشان را با رفتار هاي خاصي سازگار مي کنند که  نقش هاي جنسيتي ناميده مي شوند، که مربوط به مونث يا مذکر بودن آنهاست. مردانه بودن چه چيزي است؟ نه بودن چه چيزي است؟ چگونه پسر ها و مردها رفتار مي کنند؟ دختر ها و زن ها چگونه رفتار مي کنند؟  همزمان با اينکه تصميم مي گيريد که نقش هاي جنسي را به کودک خودتان ياد دهيد، نسبت به واکنش هايي که آنها در داخل و خارج از خانه نشان مي دهند، مطلع باشيد.


 


شناخت رشد جنسي اوليه در کودکان


 


دوره پيش دبستاني (سن 3 تا 5 سالگي)


در سن پيش دبستاني، حس دختر يا پسر بودن در بيشتر کودکان رشد مي يابد، و تا جايي ادامه پيدا مي کند که حتي شروع به اکتشاف بدن خود به صورت هدفمند مي کنند. زماني که آنها بدن خود را لمس مي کنند، بد حرف زدن با آنها روش مناسبي نمي باشد – اين کار ، فقط حس گناه يا خجالت را در کودک شما رشد مي دهد.



با اين حال، ممکن است که حتي در صورتي که کودکان اين حس را داشته باشند که اين کار خوب است، والدين بخواهند تا توضيح دهند که لمس کردن بدن بايد در تنهايي صورت گيرد –  کودکان در دوره پيش دبستاني آنقدر درک دارند که بدانند همه چيز نبايد عمومي شود. همچنين آنها به اندازه کافي بزرگ شده اند که بدانند هيچ کسي – حتي اعضاي خانواده يا افرادي که به آنها اعتماد دارند – نبايد آنها را به گونه اي لمس کند که احساس ناراحتي داشته باشند.


 


در دوره پيش دبستاني کودک گرايش هاي جنسي را از شما مي اموزد– از نحوه پاسخ شما به جنس مخالف و احساس شما در مورد عريان بودن.


 


سوالات پايان ناپذير. همزمان با اينکه کودکان نسبت به هر چيزي کنجکاو مي شوند، اين امر يک  حالت عادي است که کودکان از والدين خود سوالاتي از قبيل ” بچه ها چگونه به وجود مي آيند؟ يا ” چرا خواهر من آلت تناسلي مردانه ندارد؟” ، را بپرسند.


 


وقتي که با سوالاتي از اين قبيل برخورد مي کنيد، سعي کنيد که با صداقت جواب دهيد،  و پاسخ شما تا حد ممکن به واقعيت نزديک باشد. پاسخ هايي از قبيل اينکه ” لک لک تو را اورده” نه تنها حس کنجکاوي بچه را از بين نمي برد، بلکه زماني که کودکان حقيقت را مي فهمند، اعتمادشان به والدين از بين مي رود. صادق بودن در اين وضعيت، همچنين باعث مي شود که کودک شما در مورد سوالات خودشان ، در زمان آينده هم به شما رجوع کنند.


منبع:  مرکز مشاوره و روانشناسي ايران-شناخت رشد جنسي اوليه در کودکان


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خبرگزاری حیات پاک Glenda Kevin صبوح سوالات آزمون استخدامی و مصاحبه | دانلود تست دانلود بازی دستگاه حضور و غیاب کارتی toystick