مغز کودکان داراي اختلال نقص توجه و بيش فعالي فقر پروتئيني را نشان مي دهد  



تحقيقات جديد در کودکان با بيش فعالي و کمبود توجه به فقر مواد شيميايي مورد نياز در خون اين کودکان پي بردند. به نظر مي رسد کودکان با بيش فعالي و کمبود توجه، حدود50 درصد سطوح پايين تري از آمينو اسيد يا به اصطلاح تريپتوفان؛ پروتئين عامل توليد دوپامين، نورآدرنالين و استروتونين؛ و نيز يک مؤلفه مهم براي توجه و يادگيري دارند. جسيکا جاناسون از دانشگاه اربرو سويس به همراه تيم تحقيقاتي اش در پي بررسي فرضيه تفاوت بين انتقال پروتئين هاس تريپتوفان، تيروسين و آلانين در کودکان ADHD بودند، از آنجايي که اين آمينو اسيدها مواد متشکله شيميايي مغز و دخيل در ابتلاي به ADHD محسوب مي شوند. آنها سلول هاي بافتي پيوندي يا فيبروبلاست هاي 14 پسر 6 تا12سال دارايADHD را تحليل کردند و به اين نتيجه رسيدند که توانايي سلولي براي انتقال تريپتوفان در پسرانADHD نسبت به ديگر پسران کمتر است.


 


جانستون بيان کرد اين يافته ها اختلالات بيوشيميايي بيشتر در مغز افراد ADHD را در مقايسه با دانسته هاي قبلي نشان مي دهد. وي اذعان مي کند “اين نشان دهنده چندين ماده مخابره گر بسيار مهم در ADHD است که اين وضع در آينده مي تواند موجب راهگشاي واردات داروهاي ديگري نسبت به داروهاي در دسترس کنوني باشد “. جانستون تمرکز کاري خود را بر تحليل مواد انتقال دهنده مهم در مغز برشمرد. سطوح بسيار پايين اين مواد ممکن است دليل پشتوانه ايجاد شرايطي از قبيل ADHD باشد.


 


براي مطالعه بيشتر:


 


فرزندپروري براي کودک بيش فعال


 


آيا تغذيه روي بيش فعالي کودکان موثر است؟


 


او گفت احتمالاً اين يافته ها به معناي آنست که مغز سروتونين کمتري را توليد مي کند. تاکنون عمدتاً تمرکز بر ماده انتقال دهنده دوپامين و نورآدرنالين در درمان پزشکي ADHD بوده است. اما اگر سطوح پايين سروتونين نيز عامل مشترک باشد داروهاي ديگر ممکن است براي درمان موفقيت آميز لازم باشد.


 


ميزان پايين سرتونين با تکانشگري بيشتر ارتباط دارد که نشانه اصليADHD است. او بر اين باوراست که بررسي بيشتر سروتونين در افراد ADHD و اختلال رفتارهاي آشوب زا بسيار مهم است.


 


همچنين کودکان گروه ADHD آمينو اسيد آلانين بيشتري در سلول هاي فيبروبلاست مغز منتقل شد. متخصصان مي گويند مشخص نيست اين آمينو اسيد چقدر بر ADHD اثردارد اما به نظر آنها شايد بر انتقال امينواسيدهاي مهم ديگر براي فعاليت نرمال مغز تأثيرگذار باشد.


 


به طور قابل توجهي انتقال بيشتري از آلانين در کودکان اوتيستيک يافت شده است و در بررسي نُه پسر و دو دختر مبتلا به اوتيسم نمونه هاي فيبروبلاست ظرفيت فوق العاده اي براي انتقال آلانين را نشان دادند. محققان بيان کردند اين افزايش انتقال در سطح غشاي سلول ممکن است بر انتقال چندين آمينواسيد ديگر در سطح سد خوني-مغزي تأثير بگذارد  و آنها نيز اضافه کردندکه معناداري اين يافته ها بايد بيشتر مورد کنکاش قرار گيرد. هيچ گونه تفاوتي در کار آمينواسيد تريوسين در نمونه هاي پسران داراي ADHD ديده نشد که به نظر متخصصان فعاليت تريپتوفان در پسران در شرايط بدونADHD علت تفاوت بود. اما آنها فکر مي کنند که اين مي تواند به معناي تغيير در تريپتوفان باشد که با تبديل کلي تر در عملکرد ياخته سلولي ADHDها ارتباط دارد. تغييرات مشابه در ياخته هاي سلولي در اختلالات رواني ديگر مانند اسکيزوفرني و اختلال دوقطبي ديده شده است.


 


سرپرست تيم دکتر نيکولاس ونيزولوس برشمرد که سطوح کاهشي شديد گيرنده هاي استيل کولين نيز در پسران ADHD ديده شد. اين فقدان مي تواند منجر به مشکلاتي در تمرکز و يادگيري شود. داروهاي بهبود دهنده سطوح استيل کولين هم اکنون موجودند و در حال حاضر در درمان بيماري آايمر به کار برده مي شوند. جزئيات کامل اين مطالعه در  مجله کارکردهاي مغز و رفتار منشتر شده است.


 


دکتر ونيزيلوس اضافه کرد “من درحال انجام تحقيقي در مورد بيمارهاي رواني و اختلالات کارکردي در سطوح سلولي هستم”. فرض بر اين است که بسياري از اينها نتيجه سطوح بسيار پايين مواد انتقال دهنده مهم در مغز باشند، بنابراين تحليل بيوشيمي سلولي به ما در درک فرآيندهاي سهيم در اين تغييرات کمک مي کند.


 


اين مطالعه به دليل نمونه کوچکي از بيماران و آن هم فقط جامعه پسران با محدوديت آماري مواجه شد. اما اين تيم نتيجه گرفتند “کودکانADHD ممکن است دسترسي کمتري به تريپتوفان و دستيابي بيشتري به آلانين در مغز داشته باشند”. دسترسي پذيري فزاينده تريپتوفان در مغز ممکن است علت اختلالات در سيستم انتقال دهنده عصبي ساختارهاي سروتونرژيک، عامل ثانويه در تغييرات در سيستم کته کولامنرژيک (که فعاليت دوپامين را پوشش مي دهد) باشد.


 


بدين ترتيب اين اکتشافات جديد با مطالعه قبلي همسو است که در آن ژن ها باADHD ارتباط دارند که از آن جمله چندين ژن مرتبط با سيستم  کته کولامينرژيک را در بر مي گيرد.


 


در نهايت متخصصان خواستار بررسي گسترده  وبيشتري با تمرکز بر اختلال در انتقال دهي آمينواسيد در کودکان ADHDشدند.


منبع: روانشناسي کودک و نوجوان - بررسي مغز کودکان با نقص توجه و بيش فعالي


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : انتقال ,کودکان ,adhd ,سطوح ,فعالي ,دهنده ,انتقال دهنده ,آمينو اسيد ,ارتباط دارد ,adhd ديده ,استيل کولين ,سطوح بسيار پايين ,مواد انتقال دهنده
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

رسانه متخصصان و اهل قلم انگیزشی A.A بهدونه_آموزش 24 ساعته رمان من سئو salemsho روپس ایران دانلود آهنگ جدید | دانلود فیلم جدید