لمس اساس ارتباط نوزاد آدمي با دنيايي است که به آن قدم مي گذارد. حواس پنج گانه از اولين ابزارهاي ارتباطي او با ديگران است. از اين ميان حس لامسه کاربرد زيادي دارد. نوزاد انسان ، لطافت، گرمي، سردي، درد، فشار، راحتي، آسايش و بسياري از حالات جسمي و حتي عاطفي را از طريق حس لامسه دريافت مي کند. کساني که در دوران نوزادي و کودکي دچار محروميت حسي شده اند، در بزرگسالي به سختي قادرند عواطف خود را نشان دهند و به نظر ديگران افرادي سرد و بي روح مي نمايند.


 


در آغوش گرفتن ديگران


هم با کلام و هم بدون آن مي توان با خود و ديگران ارتباط برقرار کرد؛ و لمس از جمله ابزارهاي ارتباط غيرکلامي است.


 


هلن کولتون(Helen Colton)مولف کتاب لمس، عقيده خود را در خصوص ضرورت توجه به سيستمهاي لمس و عملکردهاي بيولو‍ژيک ابراز مي دارد که ما از همان آغاز زندگي دانش و خرد کسب کرده ايم و به انسان هاي دانائي تبديل شده ايم. اکنون آنقدر دانش نوين در اختيار داريم که بتوانيم به ابعاد جديدمان ، در مقام انسان هاي بيولوژيک (homo bioloicus)، توجه کنيم. ارگانيسم بيولوژيک ما براي عمل کردن در حد اعلاي خود – حداکثر شادي و لذت – به چه چيزي احتياج دارد؟


 


شواهد علمي حاکي است که “لمس کردن” يا “تماس انساني” يکي از قدرتمندترين و پايه اي ترين نيازهاي بشر است. موجود انسان – که ترکيبي از گونه هاي فهيم و انسان هاي بيولوژيک است – براي برقراري تماس با دنيا و کسب لذت و سلامت در آن از قدرت لمس استفاده مي کند و آن را در خدمت پرورش جامعه مي گيرد.


 


بغل کردن يک رفتار طبيعي 


در آغوش گرفتن پاسخي طبيعي و غريزي از روي عاطفه ، مهر و محبت، احتياج و شادي است.


لمس کردن و لمس شدن نه تنها خوشايند بلکه نوعي نياز است. تحقيقات علمي اين نظريه را ، که تحريک با لمس براي سلامت عاطفي و جسمي ما کاملا لازم است ، تاييد مي کند.


لمس درماني و يا تقويت سيستم حس لمس يکي از ابزارهاي اصلي درمان محسوب مي شود. لمس کردن به تسکين درد و کاهش اضطراب و افسردگي کمک مي کند ، اراده بيمار را براي زندگي تقويت مي کند و همچنين به نوزادان نارسي که در دستگاه هاي ويژه( انکوباتور) از لمس محروم مي مانند کمک ميکند که رشد کنند



فوايد آغوش درماني


آزمايش هاي گوناگون نشان داده اند که مهمترين فوائد و خاصيتهاي اثبات شده براي لمس عبارتند از :


1? موجب مي شود که ما به خودمان و محيطمان احساس بهتري پيدا کنيم.


2? تاثير مثبتي بر رشد زبان و هوش کودکان مي گذارد.


3? عزت نفسدر کودک به وجود مي آورد.


4? تنش و فشار عصبي را کاهش مي دهد.


5? حضور فيزيکي والد و فرزند را در کنار هم تاييد مي کند.


6? موجب تغييرات فيزيولوژيکي چشمگير در لمس کننده(toucher) و لمس شونده(touched) مي شود.


لمس ، شکل هاي گوناگوني دارد ، در آغوش گرفتن ، که نوع خاصي از لمس کردن است، نقش موثري در کسب سلامتي و بهبودي بازي مي کند.


منبع:  مرکز مشاوره و روانشناسي ايران-آغوش درماني


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

طراحي سازه پشتیبانی ستاد دیزل ژنراتور - قیمت دیزل ژنراتور - هوبارت صنعت مدرسه الرسول Sick سیب من پوکه God let him appear sooner گردشگري در امتدادکوچه مهتاب وام فوری ۵۰ میلیون وام فوری ۱۰۰ میلیونی تا۳۰۰م بدون سند بدون سپرده پرداخت سرمایه